Register on the forum now to remove ALL ads + popups + get access to tons of hidden content for members only!
vintage erotica forum vintage erotica forum vintage erotica forum
vintage erotica forum

Go Back   Vintage Erotica Forums > Information & Help Forum > Help Section > Scanning Feedback

Follow Vintage Erotica Forum on Twitter
Best Porn Sites Meet Our Girls Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-13-2017, 10:34 PM   #1
Rochellka
Senior Member
 
Rochellka's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 220
Thanks: 312
Thanked 4,295 Times in 216 Posts
Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+
Default Gray lines - need some help

I posted this in a different thread but since I've no idea where to ask about this, sorry... Anyways, I'm copying my post here!

I'm currently scanning my new mags and I just encountered the following problem. I get these lines on almost all of my images and as you can see they completely ruin my scans. Do you have any idea why this is happening and how I can solve it?

Thanks in advance!


Rochellka is offline   Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Rochellka For This Useful Post:


Old 10-13-2017, 10:35 PM   #2
Rochellka
Senior Member
 
Rochellka's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 220
Thanks: 312
Thanked 4,295 Times in 216 Posts
Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+
Default

Btw, I tried resetting my scanner, I removed it from my the Device section on my computer, unplugged the usb cable and I still get the same lines on my scans.

It's an HP Scanjet 200 Flatbed and it's pretty new.
Rochellka is offline   Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Rochellka For This Useful Post:
Old 10-13-2017, 11:29 PM   #3
sandhunter
Bourbon Cowboy
 
sandhunter's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Sonoran Desert
Posts: 7,925
Thanks: 97,755
Thanked 130,732 Times in 7,879 Posts
sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+
Default

Try using the de-screen setting
__________________
.
Congratulations
Martin Truex Jr.
Nascar 2017 Champion


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


sandhunter is offline   Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to sandhunter For This Useful Post:
Old 10-14-2017, 12:39 AM   #4
Rochellka
Senior Member
 
Rochellka's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 220
Thanks: 312
Thanked 4,295 Times in 216 Posts
Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+
Default

Just tried it, doesn't work. Could it be a hardware problem? I guess I can't do much in case it is...
Rochellka is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Rochellka For This Useful Post:
Old 10-14-2017, 12:45 AM   #5
sandhunter
Bourbon Cowboy
 
sandhunter's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Sonoran Desert
Posts: 7,925
Thanks: 97,755
Thanked 130,732 Times in 7,879 Posts
sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+sandhunter 500000+
Default

What software do you use ? I use the Epson that came with my Epson scanner .
I don't know how the hp software works ,
don't use a dpi setting over 300 and try putting a black sheet of paper over each page I use just a blank sheet on mine and clean your scan bed , look on line to find the best way
__________________
.
Congratulations
Martin Truex Jr.
Nascar 2017 Champion


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


sandhunter is offline   Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to sandhunter For This Useful Post:
Old 10-14-2017, 09:47 PM   #6
Rochellka
Senior Member
 
Rochellka's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 220
Thanks: 312
Thanked 4,295 Times in 216 Posts
Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+
Default

Thanks for all the advice, sandhunter!

I use VueScan which I used while I was still scanning on my old BenQ scanner. I tried the HP scanner but I get the same results. I never go over 300 dpi...

I can't seem to find any information on the Internet and there's nothing on the subject on HP's website or forum. I bought it recently but I can't seem to find my warranty, so I guess I can't return it to the store I bought it from. I guess I'm gonna have to go back to my 15 y.o. scanner or buy a new one...
Rochellka is offline   Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Rochellka For This Useful Post:
Old 10-14-2017, 10:16 PM   #7
haVEFun here
Veteran Member
 
haVEFun here's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Netherlands
Posts: 1,317
Thanks: 54,117
Thanked 40,156 Times in 1,309 Posts
haVEFun here 175000+haVEFun here 175000+haVEFun here 175000+haVEFun here 175000+haVEFun here 175000+haVEFun here 175000+haVEFun here 175000+haVEFun here 175000+haVEFun here 175000+haVEFun here 175000+haVEFun here 175000+
Default just some thoughts

-is the scanner on an even and stable surface?

-when in operation, are vibrations seen , heard ( is it squeaky?) or felt ?

Check if all "feet" on which the scanner should be standing are intact, no missing rubber pads etc. ?

if so try a scan with a towel underneath to prevent unwanted trembles

No stray light onto / into the scanner or direct sunlight?

was no original software provided with the scanner? i tried Vuescan, but had problems with it.

Can You give some more scanned image examples ? what is the result on a blank, black and an evencoloured page?

regards, hfh.
__________________
Thanks to all scanners, moderators and posters; keep this forum alive
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Please read and try to follow the VEForum rules

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Avatar: Siān Adey Jones
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
...... R.I.P. Erdnuss
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
haVEFun here is offline   Reply With Quote
The Following 5 Users Say Thank You to haVEFun here For This Useful Post:
Old 10-15-2017, 03:56 AM   #8
Pepper II
Super Moderator
 
Pepper II's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Land of free porn.
Posts: 5,458
Thanks: 90,522
Thanked 74,108 Times in 5,272 Posts
Pepper II 350000+Pepper II 350000+Pepper II 350000+Pepper II 350000+Pepper II 350000+Pepper II 350000+Pepper II 350000+Pepper II 350000+Pepper II 350000+Pepper II 350000+Pepper II 350000+
Default

I assume you're talking about the line about 1/10th of the way in from the edge. It looks to me like some sort of hardware defect. I can't see where it would have anything to do with moire or descreening. The first thing I'd try is a different scanner if you have access to one.
Pepper II is offline   Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Pepper II For This Useful Post:
Old 10-15-2017, 01:22 PM   #9
Rochellka
Senior Member
 
Rochellka's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 220
Thanks: 312
Thanked 4,295 Times in 216 Posts
Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+Rochellka 10000+
Default

Hey, guys, thanks for all the tips!

Yes, the scanner has always been on a stable surface and the room where I scan my mags is always pretty dark. Plus, I can't hear any noises that are out of the ordinary. When I first got it I started using the original scanning software and then went back to VueScan. These problems appeared about 5-6 times after I had been scanning different mags.

As I said I went back to my old BenQ scanner and I don't get the same lines on my images but the problem there is that scanning a single image takes about a minute and that's waaay too much.

Here are some more examples from my HP scanner:







As you can see, the first images are okay (even tough there's a big decrease in the quality compared to when I first started using it) and then it slowly starts adding these lines to the images. What I do is I remove the scanner from the Device Settings on my computer and then I add it again and the problem seems to be solved for the first couple of images and then it's the same... This takes too much time, too..
Rochellka is offline   Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Rochellka For This Useful Post:
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT. The time now is 07:45 PM.






vBulletin Optimisation provided by vB Optimise v2.6.1 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.